15 Ağustos 2018 Çarşamba

Google AdWords

Google AdWords'a reklam vererek firmanızın işlerini arttırabilir ve müşteri potansiyelinizi en üst seviyeye çıkartabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere Google AdWords nedir, SEO'dan farkını ve işinize ne kadar katkısı olacağından bahsedeceğim. İşlemleri anlatmaya her zaman ki gibi sıfırdan başlamak istiyorum. Çünkü çoğu Google reklam araçlarının varlığından bile haberi olmamaktadır. Tabi ki bu tamamen ihtiyaçsızlıktan kaynaklanan bir durum olmaktadır. Fakat sizlerde İnternet'in artık ne kadar faydalı bir araç olduğunun farkına vardıysanız artık yazımıza geçebiliriz.

Google AdWords Nedir?

Kısaca anlatmak gerekirse Google'nin bizlere İnternet üzerinden, paramız karşılığında zahmetsiz reklam vermek için sunduğu araç diyebiliriz. Bu öyle güzel sistem ki arama motorunda ki odak anahtar kelimeyi seçip, seçtiğimiz bu kelime için reklam verme olanağımız olmaktadır. Örnek vermemiz gerekirse Sincan web tasarım kelimesinde reklam vererek sadece Ankara'nın sadece Sincan ilçesindeki arama yapan kişilere ulaşmak istiyoruz. Bunun için çeşitli yöntemler var aslında örneğin sadece "web tasarım" kelimesine reklam vererek Sincan ilçesinin 5 km. çapını seçerek sadece bölgesel reklamda verebiliyoruz. Buda hem şirket bilinirliğimizi arttırıyor hemde bizlere marka olma yolunda ilk adım atmamızı sağlıyor. İleri ki zamanlarda AdWords derslerimizde bunları işleyerek sizlere yol göstermeye çalışacağım.

Google AdWords Reklam Etkisi


Google AdWords ve SEO'nun Arasındaki Farklar


Google Ads olarak adlandırılan sistem emek ve zaman harcamadan Google arama motorunda ilk sıralarda yer almanızı sağlamaktadır. SEO ise sitenin kodlamasından tutun yazılan makale içeriğine kadar arama motorlarının istediği türde hazırlanıp yayınlanarak sıralamada Google Ads sistemine para ödemeden yükselme şeklidir. Yapılacak olan SEO'da yükselme olasılığı anahtar kelimelerin zorluğuna göre değişmekte olup, farklı zaman aralıklarında ve gösterilen çabaya göre sonuç vermektedir.

Peki AdWords reklamını ve SEO'yu arama motorlarında nasıl ayırt edebiliriz diye soranlar için resimle açıklamak istiyorum. Altta ki resimde görülen kırmızı renkteki 1 reklam olmaktadır. Mavi renkteki 2 ise arama motor optimizasyonu şartları yerine getirilerek çıkartılmış web sitesidir.

Google Ads ve SEO

AdWords ve SEO sanıldığı kadar kolay olmayıp kendilerine göre bazı zorlukları vardır. Düşünceniz şu olabilir "paramızı veririz düdüğümüzü çalarız" ancak Ads kuralların takılarak düdük içinize kaçabilir aman dikkat edin. Çünkü önüne gelen her site reklam veremiyor. Reklam verilen sitelerin belirli kalite puanları oluyor ve sıralamanızı direk etki edebiliyor. Mesela sisteme tık başına alınan ücretin düşüklüğü veya orantısız kelime kullanımı bile sizin 2. sayfada reklam yayınlamamıza sebep olabiliyor. Bazen bu yanlışlıklar yüzünden ceza alıp AdWords hesabınız iptal olabiliyor. Bu yüzden en kısa zamanda, en düşük maliyetle işe başlayabilmek için kesinlikle uzmanlardan yardım almanız veya uzmanlara reklam anlamsı yapmanız gerekiyor. Arama motoru optimizasyonunda zorlukları da Sincan SEO kategorisinde bulabilirsiniz.

AdWords'ün İşimize Katkıları

Yaklaşık 20 senedir Sincan'da sokak arasında giyim dükkanınız var olduğunu varsayalım. Bu işletmenizde aylık ortalama 5.000 TL cirosu bulunmaktadır. Ve bu 20 senedir hiç değişmemiş durumda ancak artık işlerinizi arttırmak istiyorsanız ama nasıl yapacağınız hakkında hiç bir fikriniz yok. Sağdan soldan duyumlarla İnternet'ten ürün satarak para kazanıldığını duydunuz ve E-ticaret sitesi yaptırmaya karar verdiniz. Çeşitli araştırmalar bir web tasarım firmasına ulaşarak sitenizi yaptırdınız. Ürünleriniz de sitenize eklendi ancak siteden hiç sipariş gelmiyor. Paramızı çöpe mi attık diye düşünmeye başlayabilirsiniz (E-ticaret sitenizi yaptırdığınız firmaya göre değişecektir. Ancak ben bizim gibi sağlam bir firmaya yaptırdığınızı düşünerek anlatmaya devam edeceğim.). Sakın! Böyle düşünmeyin. Çünkü para kazanmanız gereken ilk adımı attınız ve geriye kalan ikinci adımı atmak için biraz daha para harcamanız gerekiyor. Yani sırada yapılması gereken aylık belirli bir reklam bütçesi belirleyerek Google Ads'e ayırmak. Zaman içerisinde işlerinizin yavaş yavaş arttığına şahit olacak ve daha fazla reklam parası ayıracağınıza emin olabilirsiniz.
Google AdWords yazinin kaynagi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder